Éttermi kapcsolattartó képzés
Éttermi projekt
Magyarországon sok olyan étterem van, ahol lisztérzékenyeknek jó tapasztalatuk volt, ahol a szakács, a tulajdonos nyitott a gluténmentes ételek készítésére. Ez azonban nem megy egyszerűen. Például egy vendéglátó helynek, ha gm. ételeket szeretne árulni, különböző szigorú egészségügyi előírásoknak kell megfelelnie. Épp ezért szükség van egy ún. éttermi kapcsolattartó személyre, aki segít az étteremnek a hivatalos gm. hellyé való válásban. Elsősorban elmondja, milyen előírásoknak kell megfelelnie a konyhának, az eszközöknek, hogyan kell elkészíteni a gm. ételeket, mire kell a készítés közben odafigyelni, milyen alapanyagokat lehet használni, hol lehet utánanézni a használható alapanyagoknak, milyen ételeket érdemes készíteni, stb. Miután az étterem felkészült, és elkészített egy gm. étlapot, egy kinevezett személy a LÉOE-től ellenőrzi és hitelesíti a helyet. (Ezután a LIFE Lisztérzékeny térképen hiteles gm. helyként fog szerepelni.)
A cél, hogy Magyarországon minél több helyen (éttermekben, gyorséttermekben, pizzériákban, cukrászdákban, kávézókban, fagyizókban, hotelekben, stb.) lehessen biztonsággal gm. ételeket rendelni.
Tervezzük, hogy tartanánk a LÉOE-vel együttműködve egy Éttermi kapcsolattartó képzést, ahol megtanulhatjuk, hogyan kell beszervezni egy új vendéglátós helyet. (A fent leírtak elsajátítására kerülne sor.)
Ha érdekel a képzés, csatlakozz az Éttermi csoport Facebook csoportba, vagy írj a life.liszterzekeny@gmail.com címre. Amit összegyűlik kellő számú érdeklődő nekilátunk a képzés szervezésének.
Jelentkezzetek minél többen, hiszen csak így van esélyünk arra, hogy minél több étteremben tudjunk biztonsággal gm. ételeket rendelni. Ha változást akarunk, nekünk kell tennünk valamit, magától nem változik a helyzet!
|
Kedves Terka!
Természetesen ingyenes!
„ menniybe kerül a képzés?