Menü
 

 

Lisztérzékeny térkép

 
Statisztika
Mióta vagy lisztérzékeny?

1 éven belül
2-5 éve
6-10 éve
10-20 éve
20 évnél több
Nem vagyok lisztérzékeny
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy nevezzük ezentúl?

lisztérzékeny
gluténérzékeny
cöliákiás
coeliakiás
egyéb megnevezés
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Gluténmentes Couchsurfing
Írta: Kamocsai Éva
Gluténmentes couchsurfing

A www.couchsurfing.net egyfajta közösségi site-ként működik. Ahogy a cím is jelzi (couch surfing = kanapén szörfölés) az oldal elsősorban azoknak készült, akik utazásuk során szállásként egy kanapéval is beérik. Ez annyit tesz, hogy regisztrálás után az úti célunknak megfelelően kereshetünk szállásadót, aki néhány napra biztosítja nekünk a kanapéját. Az oldal abban is nagy segítséget nyújt, hogy otthonról minél behatóbban megismerhesd a világot, tapasztalatot cserélj másokkal, minél többet megtudj a többi országról, többek között a kulturális szokásokról, lehetőségekről.

Az oldal nagy előnye, hogy nem csak egyénileg lehet barátokat találni a világ bármelyrészéről, hanem csoportokhoz is lehet csatlakozni, de a regisztrációt követően saját csoportokat is létre lehet hozni bármely témában. Az oldal böngészhető többek között magyar nyelven is, de a nemzetközi beszélgetések miatt szinte elengedhetetlen az angol nyelvtudás.

A CouchSurfing így nagy segítséget és lehetőséget nyújt a világon élő lisztérzékenyeknek is. Példaként említeném a "Gluten Free" és a „Coeliac” elnevezésű csoportot, amelyekhez több országból csatlakoztak emberek, s elsődleges céljuk a tapasztalatcsere, mások segítése. Lisztérzékenyként célszerű ennek a csoportnak a tagjai között keresgélnünk  szállásadót, mivel ők vagy maguk is lisztérzékenyek, vagy valamilyen módon közük van a gluténmentes diétához. Találhatunk olyan fiatal felhasználókat is, akiknek kizárólagos céljuk, hogy külföldi coeliákiásokkal felvegyék a kapcsolatot. A nyílt beszélgetésekbe már regisztráció nélkül is beleolvashatunk, érdekes információkat tudhatunk meg más országok lehetőségeiről. Ha valaki hosszabb utazást tervez valamely országba, mindenképpen érdemes az oldalt használni: ha „kanapé keresés” miatt nem is, de alapvető információszerzés szempontjából biztosan a hasznunkra válik.

Regisztrálj CouchSurfingen és csatlakozz a Lisztérzékeny fiatalok házózata/ Glutenfree in Hungary csoporthoz! Ezt a csoport a Lisztérzékeny Fiatalok Egyesülete (LIFE) hozta létre a lé. fiatalok utazásának megkönnyítése érdekében Magyarországon. Így ha egy lé. utazik Magyarországon, segítséget, vagy akár szállást kérhet az ottani lisztérzékenyektől.

Vissza a Hasznos információk menüpontra.

 

 

Aktuális
Friss bejegyzések
2016.09.27. 13:47
2014.09.04. 14:15
2014.07.13. 14:09
2014.03.01. 21:39
 
Hírek
 
Számláló
Indulás: 2010-08-21
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!