Menü
 

 

Lisztérzékeny térkép

 
Statisztika
Mióta vagy lisztérzékeny?

1 éven belül
2-5 éve
6-10 éve
10-20 éve
20 évnél több
Nem vagyok lisztérzékeny
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy nevezzük ezentúl?

lisztérzékeny
gluténérzékeny
cöliákiás
coeliakiás
egyéb megnevezés
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Alkoholok

Tóth Marci élelmiszermérnök írta:

"- Az új EU-s jelölési törvény alapján minden egyes élelmiszernél az összetevők között szereplő allergéneket jelölni kell. Ide tartozik a búza és a glutén is. Teljesen mindegy, hogy milyen termékről beszélünk. Amit fontos tudni, hogy a nyomokban tartalmazhat infó jelölése viszont nem kötelező
- a másik, hogy csak a sör nem fogyasztható számunkra, illetve 1-2 koktél alapanyag, mely árpamalátát tartalmaz. A vodka, whiskey, brandy, gin, pálinka, stb úgynevezett lepárlással készülnek, mely eljárás során csak a tiszta alkohol gőz/párlat távozik, fehérje nem. erre számos mérés, vizsgálat is készült már. A sör azért más, mert azt főzik, és nem desztillálják."


A különböző likőrök általában gluténmentesek, de azért érdemesebb elolvasni az összetevőket. A krémlikőrök között gyakrabban fordul elő glutént tartalmazó. 

A Jägermeister és az Unikum külön eset, mivel titkos a receptje. Onnan tudjuk pl., hogy Jagert valószínűleg fogyaszthatunk, mivel több lé. is fogyassza, és még senki nem panaszkodott. Az Unikumról egyenlőre nem tudunk semmit.

A koktélokhoz használt ízesített cukorszirupok között még nem találtunk olyat, ami glutént tartalmazott volna.

Vissza a Hasznos információk menüpontra.

 

 

Aktuális
Friss bejegyzések
2016.09.27. 13:47
2014.09.04. 14:15
2014.07.13. 14:09
2014.03.01. 21:39
 
Hírek
 
Számláló
Indulás: 2010-08-21
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!