Menü
 

 

Lisztérzékeny térkép

 
Statisztika
Mióta vagy lisztérzékeny?

1 éven belül
2-5 éve
6-10 éve
10-20 éve
20 évnél több
Nem vagyok lisztérzékeny
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy nevezzük ezentúl?

lisztérzékeny
gluténérzékeny
cöliákiás
coeliakiás
egyéb megnevezés
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Bemutatkozunk
Bemutatkozunk
 
 
 
Elnök, éttermi projekt koordinátor, nemzetközi kapcsolattartó
Werly Nóra

Werly Nóra vagyok. Adatok: 3 diplomás tanár, 24 éve diagnosztizált cöliákiás, pár éve laktózintoleranciás, jelenleg egy nyelviskolában angoltanárként dolgozok és a sokadik életévemet taposom, de inkább hagyjuk a száraz tényeket. Igazi nyughatatlan típus vagyok. Számos országban felbukkantam hosszabb-rövidebb ideig; Angliában, Franciaországban (több ízben), Olaszországban, Szlovéniában, a környező országokban, sőt még Amerikában is megfordultam. A tanári szakmai gyakorlatom során Hollandiában és Finnországban éltem és tanítottam angol nyelvet a helyi középiskolákban.

Nagyon nehezen maradok egy helyen huzamosabb ideig, de amikor 2 éve visszaköltöztem Magyarországra szerettem volna megosztani a tapasztalatomat másokkal, hogy újra és újra átélhessem a kalandjaimat, ezért csatlakoztam a LIFE-hoz. Nagyon örülök, hogy a szervezeten keresztül segítséget tudok nyújtani a lelkes utazóknak és az érdeklődőknek is, így ha a témával kapcsolatban kérdésed lenne, szívesen segítek, ha tudok (pl.: Erasmus, Tempus, étkezés, túlélés, tapasztalat). 

 

Elnök helyettes, Hírmondó főszerkesztő
Puzsár Fanni

Sziasztok! Puzsár Fanni vagyok, egy éves korom óta lisztérzékeny. 2012-ben fejeztem be gimnáziumi éveimet a Szent László Gimnázium tömegkommunikációs szakán, ami rengeteg élettapasztalatot és élményt nyújtott. Számtalan ismeretet szereztünk újságírás és -szerkesztés, fotózás, rádiós és televíziós riportkészítés, videók forgatása és közvetítések megvágása terén, illetve lehetőségünk nyílt komplett adásokat is összerakni. Nagyon élveztem a társaságot, a munkát, a folyamatos együtt dolgozást. Egyetemre menet mindenképpen cél volt, hogy a későbbiekben is emberekkel foglalkozhassak. Így a Corvinus HR-szakán folytattam tanulmányaimat. Ennél egy kicsivel többre volt szükségem, így első év végén jelentkeztem és felvettek a Rajk László Szakkollégiumba. Ezen a nyáron találkoztam a LIFE-fal is először, ami rögtön magával ragadott. Mivel a cöliákiát 1 éves koromban diagnosztizálták; így a beletanulási rész teljesen kimaradt nálam, már eleve ebben nőttem fel. Ugyanakkor tudom, hogyha valakiről kiderül a lisztérzékenység, és szinte az egyik napról a másikra kell változtatni az étrendjén, az rengeteg odafigyelést és segítséget kíván. A jelenlegi lehetőségek azonban még egy tapasztalt lisztérzékenynek is nehézséget jelenthetnek a mindennapi táplálkozásban, hiszen sajnos még igen kevés helyen tudunk teljes biztonsággal, gluténmentesen enni. A segítségnyújtás és ezen körülmények javítása érdekében úgy döntöttem, csatlakozom a LIFE-hoz, hogy másoknak is segítsünk, hogy ilyen könnyű, és magtól értetődő legyen később a diéta tartása. Úgy gondolom, a fiataloknak még nagyobb szüksége van egy összetartó, egymást segítő közösség tagjává válni, ahol tényleg jól érezhetjük magunkat mindenféle kötöttségek nélkül. És én pontosan ebben látom a LIFE szerepét!

 

Rendezvényszervező koordinátor
Frányó Eszter

Sziasztok! Frányó Eszter vagyok. Középiskolai tanulmányaimat Nagykanizsán végeztem a piaristáknál. Ezután Svédországban töltöttem egy évet, majd jött az egyetem. Dietetikus diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem meg 2013-ban, 2015-ben pedig okleveles táplálkozástudományi szakember lettem a mesterképzés elvégzésével. Nem véletlenül kerültem erre a pályára, közel 17 éve vagyok gluténmentes.  Gondoltam előnyömre fordítom a dolgot, és így igazán hiteles lehetek.
Egyébként imádom a szakmámat. Imádok új embereket megismerni, és nem csak a munkám során. Imádok szervezni, tervezni, soha nem unatkozom.
Amúgy tehetséges gitártanonc vagyok, szeretek olvasni, kirándulni, futni és rendkívüli optimizmusom miatt az utolsó ezer forintomon is pénztárcát veszek. Négy testvérem van, de a családban egyedül én vagyok „nyomi”.
Bármiben szívesen segítek, legyen szó táplálkozásról vagy egyéb témáról.
" Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud és megvalósítja." /Albert Einstein/

 
Online koordinátor
Kiss Ádám

Sziasztok! Kiss Ádám vagyok, Győrben jártam középiskolába, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karon vagyok mérnökinformatikus BSc valamint orvisi biotechnológia MSc szakos hallgató. 2005-ben húgomnál diagnosztizáltak coeliakiát, így derült ki nálam is a betegség. Nincs érezhető tünetem ha gluténosat eszem, ami kissé megnehezíti a diéta betartását. Diagnosztizálásom után éveken keresztük részt vettem az országos nyári lisztérzékeny táborban, ahol sok-sok kedves sorstársamat ismertem meg. 2009-ben részt vettem a LIFE alapításában és 2011 júliustól 2013 augusztusig voltam a LIFE elnöke. Mivel Magyarországon rengeteg teendő és javítani való dolog van gm. téren, fontosnak és hasznosnak tartom az ilyen fajta önkéntes munkát.

Az egyetemen elvégeztem egy animátor képzést, és aktív tagja vagyok a kari animátor közösségnek, ahol táborokat, gólyaprogramokat és a különböző hallgatóknak szóló szabadidős programokat szervezünk. Az ott szerzett tapasztalataimat nagymértékben tudom hasznosítani az egyesületben is.

2010-ben segítőként részt vettem az akkor Magyarországon tartott CYE nemzetközi lisztérzékeny táborban, ahol először találkoztam azzal, hogy más országokban mi a helyzet lé. szempontból, milyen kezdeményezések és csoportok vannak, azok hogyan működnek és mivel foglalkoznak. Az élmény új lendületet adott ahhoz, hogy Magyarországon is elkezdjünk tenni valamit azért, hogy könnyebb legyen az élet lisztérzékenyként. Örülök, hogy a szervezet, ha nem is gyorsan, de folyamatosan és dinamikusan fejlődik, egyre több tagunk van, és egyre komolyabb dolgokkal tudunk foglalkozni.

 

Marketing és ismeretterjesztő koordinátor
Sik Emese

Sik Emese vagyok, 1987-ben láttam meg a napvilágot Budapesten, én vagyok a csapat fekete báránya.  Az általános iskolát és a gimnáziumot sikeresen leküzdöttem, majd életművész pályára léptem, de azért sikerült összekaparnom egy andragógus diplomát. Idén kezdtem irodai pályafutásomat a Telenornál, előtte sokat utaztam, munkából és sok-sok szociális támogatásból (ajánlom mindenkinek! ). Kedvenc helyem Mexikó volt, ahol többször is megfordultam, de bármikor szívesen visszamennék kajálni, az ő konyhájuk igazán kedvező alternatíva egy lisztérzékeny számára, már persze, ha bírja a csípőset.

Engem 2011-ben diagnosztizáltak, de valószínűleg 2007 óta fennáll a betegségem, egy brutális antibiotikum kúrának köszönhetően (vérmérgezésem volt, ne próbáljátok otthon!), hogy abban a  4évben milyen betegségeket derítettek fel nálam, inkább nem sorolnám, a laktóz és lisztérzékenység már csak hab volt a tortán.

2013-ban csatlakoztam a LIFE-hoz és igazából ekkor vált csodásan finommá és fogyaszthatóvá a fent említett torta. A „betegségem” által része lettem egy olyan közösségnek, ami rengeteget adott az életemhez, főleg barátokat, akik nélkül sosem tartanék ott, ahol most vagyok <3
Bár kezdetben nem tartottam nehézségnek gluténmentesen étkezni, mégis én botlottam a legtöbbet a diétám során, híres vagyok egy Big Mac-kel eltöltött forró éjszakámról (tanulság: ne menj McDonalds-ba ittasan), és egyébként is olthatatlan étvágyamról.

Ha kell egy kis lelki támogatás, vagy egy kaja partner, akkor keressetek bátran. Meg máskor is ;)

 

Aktív tag
Kis Ferenc Ádám

Sziasztok, Adam vagyok, 13 eves korom ota elek az anyag nelkul. Azelott nap mint nap hasznaltam, gondolhatjatok... Azota sokkal jobban erzem magam, az eletem kiegyensulyozotta valt, ajanlom mindenkinek. Ja es amugy kombinalom a liszterzekenyseget a laktozerzekenyseggel. De az amugy sem annyira veszes, plusz lehet csalni a laktoztablettaval.

Nagyon szeretem a glutenmentes dolgokat, iszonyatosan megorulok, ha valami olyat latok glutenmentesben, amit mar regota nem ettem, vagy glutenmentes dolgokat talalok egy nem vart helyen. Amugy valogatos sem vagyok, ugyhogy johetnek minden mennyisegben. A dietat probalom a leheto legjobban tartani, eddig mindig megdicsertek a gasztroenterologian. Az egyetlen dolog ami zavar, hogy azt mondtak nem adhatok vert.

Mas fontosabb dolgok: a muszakira jartam, informatikara, azutan csinaltam meg egy muszaki menedzser kepzest. Korabban dolgoztam a Budapest Banknak es a Telekomnak, most mobil applikaciokat fejlesztek. Emellett szeretek boxolni, focizni, biciklizni, futni, zongorazni es zenet szerkeszteni. Ha barmelyik erdekel teged is, en vagyok az embered. Ha nem, akkor is nagyon szivesen segitek barmiben, ha a liszterzekenyseghez kapcsolodik, akkor meg kifejezetten!

 
LIFE Szegedi csoport vezető
Balázs Boglárka

2003-ban diagnosztizálták nálam a cöliákiát. Azóta szigorú diétával és életmódváltással rendeződött az egészségem. Érdeklődve figyelem a számunkra megnyíló új lehetőségeket és igyekszem, ahogy erőmből telik, tenni is értünk.

Jelenleg orvostanhallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetemen, a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének egyik helyi koordinátora, ahol kortárssegítéssel, egészségneveléssel és stressz kezeléssel foglalkozom. Nagyon széles az érdeklődési köröm, még esküvőszervezői végzettségem is van, mert csodás dolognak tartom ezt a miliőt.

Mosolygós és cserfes vagyok. Szeretem az olajbogyót marékszámra enni. Mindent lefényképezek. Városi turista vagyok. Imádom a családom és a barátaim. Ha állat, akkor madár. Mindent belelátok a felhőkbe. Ismeretleneket számomra ismertekhez hasonlítok. Nem szeretem a szakállat, a répát és a tetoválást. Nehezemre esik bármi, felém dobott tárgyat elkapni. Álmodozó, mi más.

 
 
 
Pénzügyi felelős
Virág Hajnalka

Virág Hajni vagyok, Szegeden születtem és az alapszakos diplomám megszerzéséig ott is éltem. Szegeden szociológiát végeztem, majd Budapestre költöztem és mesterképzésként az ELTE kisebbségpolitika szakát választottam. Az egyetem alatt lehetőségem volt egy oktatási programban dolgozni, ahol koordinátorként tevékenykedtem 4 éven keresztül. A 2009/2010-es tanévben a Szegedi Régió régió-koordinátoraként, 2010/2011-es tanévben a Budapesti Régió régió-koordinátoraként tevékenykedtem. Feladataim közé tartoztak a hátrányos helyzetű első éves hallgatók mentorainak irányítása, programjaik megszervezése, tanulmányi és oktatási ügyek lefolytatása, informális tevékenységek illetve ösztöndíj-tanácsadás. Az egyetem elvégzése után – ahogy a legtöbb ember – én is beálltam a sorba és elhelyezkedtem a munkaerőpiacon.

Szabadidőmben szeretek mozizni, kirándulni, társasjátékozni a barátaimmal, sütiket sütni és sportolni.

9 éves koromban derült ki, hogy lisztérzékeny vagyok. Mivel kisgyerekként imádtam például a  péksütiket, így nehéz volt egyik napról a másikra elfogadni, hogy nem szabad. Örülök, hogy egyre több helyről lehet rendelni kész ételeket és, hogy több helyen friss finomságokat is lehet vásárolni illetve a szupermarketekben is egész jól kialakították a gluténmentes polcokat, ahol megtaláljuk az alapfelszereléseket. Reménykedem abban, hogy egyre több termék fog még piacra kerülni. A lisztek sokat „fejlődtek” az évek során és örülök, hogy finomabbnál finomabb sütiket gyárthatok belőle. A sok pozitívum ellenére tisztában vagyok azzal is, hogy még közel sincs annyi hely ahol étkezhetnénk vagy vásárolhatnánk, mint amennyire szükség lenne valójában.

Számomra nem volt kérdéses, hogy csatlakozni szeretnék a LIFE csapatához. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Lisztérzékeny Fiatalok Egyesületét, szükség van egy csapatra, egy közösségre, ahová bizalommal fordulhat bárki bármikor.

 
Aktív tag
Hajdú Eszter

Hajdú Eszter vagyok, 1995 júniusában láttam meg a napvilágot és születésem óta Dunaharasztiban élek, Budapesttől 10 km- re. Életemet jelentősen átformálta az, hogy 3 éves koromban kiderült, hogy gluténmentes ételeket kell fogyasztanom. Korábban tejcukor érzékeny voltam, amit kinőttem, de még most is oda kell figyelnem a tejtermékek fogyasztására.
   Tanulmányaimat a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban végzem majd jövőre egyetemen szeretném folytatni, első helyen a Corvinus egyetemen a kereskedelem és marketing szakot szeretném megjelölni, legfőképpen ezért kaptam én a marketing és ismeretterjesztő koordinátor szerepet a LIFE-ban.
   Szabad időmet a természetben töltöm a legszívesebben, imádok bulizni és koncertekre, fesztiválokra járni. Rendszeresen röplabdázom és amikor tehetem, akkor a szabadban futok. Élek – halok a gumicukorért és a csapolt Ciderért. Imádok sütni – főzni, mindig elkényeztetem a barátaim és a családomat gluténmentes süteményekkel.

   Korábban nem dolgoztam egyesületben, nem éreztem még magamat elég „érettnek” ahhoz, hogy kellőképpen el tudjam látni a rám kijelölt feladatokat, de ez tavaly megváltozott, sokkal tudatosabban kezdtem el élni az életemet és mindemellett beléptem a LIFE szervezetbe is.
    Aktív tagságom ekkor kezdődött el a szervezetben. Elkezdtem találkozókat szervezni, egyre több embert megismerni és így élvezetesebbé vált a munka, jó volt látni azt, hogy vannak még olyan „nyomik”, mint én, más embereknek is ugyan az a problémájuk és nyíltan lehet róluk beszélgetni. 
   Később kineveztek LIFE vezetőségi tagnak. 2013 nyarán, Balatonfűzfőn a vezetőségi tréningen megválsztottak LIFE marketing és ismeretterjesztő koordinátornak. Ez nagyon sok munkával jár, de igyekszem venni az akadályt és haladni előre a közös cél érdekében.
    Nekem minden egyes új lisztérzékeny ember megismerése, minden egyes mosoly örömet jelent, jó tudni azt, hogy megéri önkéntesen dolgozni, ezzel segíteni a sorstársaimat.

 
Aktív tag
Kamocsai Éva

Kamocsai Évának hívnak, 1989-ben születtem. 2011-ben az ELTE BTK-n diplomáztam művészettörténetből, jelenleg egy multinacionális telekommunikációs vállalatnál dolgozom. Szabadidőmben szeretek sportolni, kirándulni, a szabadban lenni, de legtöbbször egy-egy kiállításon, galériákban, vagy múzeumokban futhattok össze velem.

Lisztérzékenységemet 16 éves koromban diagnosztizálták, azóta szigorúan betartom a diétát. A LIFE életébe 2011-ben kapcsolódtam be komolyabban, hiszen a hosszú évek alatt jól kiismertem ennek az életvitelnek a nehézségeit, sajátosságait, s mindenképpen szerettem volna megtalálni a módját, hogy „kezdő” lisztérzékenyeknek nyújthassak segítséget akár csak egy jó tanáccsal, akár valami nagyobb dologgal. Nagyon szeretek programokat szervezni, különféle minket, lisztérzékenyeket érintő cikkeket írni, amelyek bárki számára hasznosnak bizonyulhatnak. A cöliákiára nem szeretek betegségként gondolni, inkább egy kezelhető állapotként értelmezem, amellyel meg kell tanulni együtt élni

 

Tovább a Főoldalra

 

 

 

Aktuális
Friss bejegyzések
2016.09.27. 13:47
2014.09.04. 14:15
2014.07.13. 14:09
2014.03.01. 21:39
 
Hírek
 
Számláló
Indulás: 2010-08-21
 

Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG